You must be logged in to post a review.
17,81 €
W magazynie
Szybka dostawa w dowolne miejsce w Europie
24 - 36 pcs | rabat do 5% |
36 - 72 buc | rabat do 10% |
Hodowca winorośli: Makis Mavridis. Winiarz: Angelos Iatridis. Skład odmianowy: Xinomavro 50%, Syrah 50% . Lokalizacja: podregiony “Petres” i “Dromos” (“Bęben”). Płaskowyż Amyndeon. Winnica: 85 ha liniowej, prywatnej winnicy, położonej na wysokości 620-710 m. Winnica przeznaczona na konkretne wino: 73,8 ha. Gleba piaszczysta – gleba gliniasta piaszczysta z doskonałym drenażem. Klimat: półkontynentalny z obfitymi opadami deszczu, zimą dużo śniegu. Lata świeże, dość suche, noce chłodne. Wiatry północno-zachodnie przez rok. Brak wiosennych przymrozków. Zbiór ręczny w małych skrzyniach. Sposób wygrywania: usunięcie, lekkie zgniecenie, moczenie na zimno – kontakt ze skórą, fermentacja alkoholowa w stopniowo podwyższanej temperaturze, utrzymywanie wina „sur lie” przez siedem miesięcy przy regularnym mieszaniu. Leżakowanie: dwanaście miesięcy w dębowych beczkach. Kolor: wspaniały czerwony, fioletowy. Bukiet: złożony, typowy dla przypraw (wanilia, pieprz, goździki), z nutami dojrzałych jeżyn. Smak: solidny, o smaku waniliowym, zaokrąglone taniny, zrównoważona kwasowość i nuty drewna. Długi posmak z intensywnym aromatem pigwy. Nagrody: 2019-Robinson 16,5p
Reviews
There are no reviews yet.