You must be logged in to post a review.
90,85 €
W magazynie
Szybka dostawa w dowolne miejsce w Europie
24 - 36 pcs | rabat do 5% |
36 - 72 buc | rabat do 10% |
Zakłada się, że sukces Tariqueta jest po prostu wynikiem jego pracy, poświęcenia i szacunku dla winorośli. Mały region Gaskonii, znany jako Gers, słynie z jakości życia i terenu, z którego powstają wyjątkowe armaniaki. Wyprodukowany w rejonie Bas-Armagnac z winogron Folle Blanche, Ugni Blanc i Baco, ten armaniak dojrzewa w dębowych beczkach przez co najmniej 13 lat. Ma wyjątkowy smak nadawany przez aromaty owoców, przypraw i tanin wyczuwalne od pierwszego łyku. Czyste i wyraziste aromaty suszonych fig i śliwek nadają napojowi czarującą słodycz i nieograniczoną trwałość. Ten armaniak wyróżnia się niewątpliwą równowagą ze względu na obecność złożoności i wyrafinowania. Odmiana: Folle Blanche 40% Baco 30% Ugni-blanc 30% Kolor: kolor bursztynowy ze złotymi akcentami Bukiet: Tarta Tatin (z jabłkami) i kwiatem pomarańczy, który po napowietrzeniu zyskuje akcenty toffi (usunięcie korka) Smak: Świeży, giętki i ostry, z karmelu i lukrecji, połączony z gałką muszkatołową, cynamonem i czarnym pieprzem; koniec to dulce Kombinacje kulinarne: doskonałe trawienie, które bardzo dobrze komponuje się z wędzonym łososiem; wykwintne kiełbaski, foie gras, flambirowane dania mięsne i z dziczyzny lub z pleśniowymi serami, deserami Temperatura serwowania 20º- 25ºC
Reviews
There are no reviews yet.