You must be logged in to post a review.
15,80 €
W magazynie
Szybka dostawa w dowolne miejsce w Europie
24 - 36 pcs | rabat do 5% |
36 - 72 buc | rabat do 10% |
Rubinowo-aksamitny Merlot, który ujawnia świeże i intensywne aromaty czerwonych owoców, ale także przypraw, takich jak zielony pieprz. Posiada wyrazisty smak, który daje złudzenie słodyczy, natomiast eleganckie nuty wiśni i gorzkiej czekolady dają długi finisz i złożony posmak. Przypomina styl Merlot ciepłych klimatów. Winogrona zbierane są ręcznie, będąc eleganckim Merlotem, z nutą przypraw i słodkim posmakiem. Fermentacja alkoholowa (100% poprzez dodanie wybranych drożdży) kontrolowana jest w temperaturze 26-28 °C między 8-10 dni, a następnie maceracja na gorąco (termomaceracja) między 5 a 8 dniem. Leżakowane przez około 11 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Kolor: Rubinowy z ceglastymi refleksami Bukiet: Konfitura wiśniowa, liście suszone, czekolada, kwiaty lipy, wanilia Smak: Intensywny, soczysty, uszlachetnione nuty czekolady, dojrzałe brzoskwinie, drewno, czarna herbata a nawet oliwki. Dobrze zbilansowane taniny, wspomagane przez dobrze zintegrowany alkohol. Kombinacje kulinarne: Bycie eleganckim Merlotem; z nutą przypraw i słodkim posmakiem pasuje do soczystych dań mięsnych o dyskretnych smakach (królik, wołowina). Nuty dla smakoszy uzupełniają odpowiednio dania inspirowane kuchnią włoską; z sosami takimi jak makaron czy lasagne. Może też mile zaskoczyć burgerami wołowymi. Temperatura serwowania 18 stopni, co najmniej 30 minut po otwarciu. Może być przechowywany do 10 lat w temperaturze 13 stopni; chronione przed światłem, w pozycji poziomej.
Reviews
There are no reviews yet.