You must be logged in to post a review.
159,80 €
W magazynie
Szybka dostawa w dowolne miejsce w Europie
24 - 36 pcs | rabat do 5% |
36 - 72 buc | rabat do 10% |
Enolog-właściciel: Louis Barruol Odmiana: Grenache – bardzo stare winorośle, całe kiście. Kolor: ciemnoczerwony z fioletowymi refleksami. Bukiet: torf, kamfora, trufle i jeżyny. Smak: wzorowej elegancji, finezji i złożoności, wino jest pełne, jedwabiste, z długim, aromatycznym posmakiem. Kombinacje kulinarne: wołowina, pizza z kiełbaskami i warzywami; burgery, grillowane warzywa; Dania wegetariańskie; sery (Gorgonzola, Gruyère), czekolada słodka i gorzka, desery o smaku Espresso. Temperatura serwowania 16-18°C Optymalny okres spożycia: 2022 – 2035 Leżakuje 12 miesięcy w 20% nowych beczkach, 50% w beczkach rocznych i 30% w beczkach dwuletnich. butelka bez filtrowania. “Le Claux” – “Claux” pochodzi od łacińskiego “clausum”, co oznacza “miejsce zamknięte”. Pierwsza wzmianka o winnicy o powierzchni 1,8 hektara pochodzi z 1902 r. Opis Louisa Barruola: „Bardzo stare winorośle Grenache współsadzone na obszarze „Le Claux”. Nieobrane winogrona. Znak wapienia mioceńskiego. -odporne przeszczepy. Powinien zostać zburzony w 1914 r., ponieważ winnica zaczęła się starzeć, a produkcja spadła. od południowego Ron. Winiarz i enolog z Château de Saint Cosme, posiadłości należącej do jego rodziny od 15 pokoleń. Zlokalizowana w W samym sercu apelacji Gigondas w południowym Ron, Château de Saint Cosme to imponująca posiadłość, która ma wyjątkową historię, ponieważ zachowała się na nim nienaruszona galijsko-rzymska winiarnia, składająca się z kadzi fermentacyjnych wydrążonych bezpośrednio w skale. fantastyczny ładunek historyczny tego miejsca jest żywą lekcją o tym, jak żyli Gallo-Rzymianie.Rodzina Barruol jest właścicielem posiadłości od 1570 roku, czyli od 15 pokoleń oddanych winiarzy.
Reviews
There are no reviews yet.