You must be logged in to post a review.
40,94 €
W magazynie
Szybka dostawa w dowolne miejsce w Europie
24 - 36 pcs | rabat do 5% |
36 - 72 buc | rabat do 10% |
Odmiana: 70% Corvina i Corvinone, 20% Rondinella, 5% Croatina, 5% Oseleta – 25-letnie winorośle, ręcznie zbierane winogrona Kolor: czerwony – ciemny rubinowy z fioletowymi refleksami Bukiet: intensywny i owocowy, z zapach wiśni, czerwonych jagód, lukrecji, tytoniu i cedru Smak: aksamitny, ciepły i zrównoważony, o zwartej strukturze, delikatnych taninach, eleganckiej kwasowości i trwałym finiszu Kombinacje kulinarne: makaron z wyszukanymi sosami, grillowane czerwone mięso, jagnięcina, dziczyzna, steki, sery dojrzewające i pikantne Temperatura serwowania 16-18°C Ilość wyprodukowanych butelek: 30 000 Potencjał dojrzewania: 10-15 lat Dojrzewający 24 miesiące w beczkach z dębu francuskiego o pojemności 500 l. Czterech braci i wielka miłość do wina Tak wyglądają Armando, Paolo, Tiziano i Massimo Castagnedi, producenci jednych z najbardziej spektakularnych win w Valpolicella i Soave. Przyjęli pionierską rolę w skomplikowanym świecie włoskiego wina, stawiając na jakość i szacunek dla natury. Na rynku pojawiły się w 1995 roku. Sukces był szybki, wina od razu zostały zauważone i nagrodzone przez najbardziej szanowane włoskie fora: Gambero Rosso, Duemilavini, Bibenda, Espresso. Potem nastąpił międzynarodowy sukces, wywołany pierwszą oceną Roberta Parkera Wine Advocate: 93 punkty dla Amarone Campo dei Gigli 2003. Ten sam Campo dei Gigli, ale 2008 był najlepszym Amarone z Vinitaly 2014, wygrywając, by być droższym niż Masi Costasera 2008. A poprzeczka nie spada.
Reviews
There are no reviews yet.