You must be logged in to post a review.
102,34 €
W magazynie
Szybka dostawa w dowolne miejsce w Europie
24 - 36 pcs | rabat do 5% |
36 - 72 buc | rabat do 10% |
Castellare di Castellina narodziło się w latach 70., w okresie tzw. włoskiego renesansu wina, z połączenia czterech posiadłości – Castellare, Caselle, San Niccolò i Le Case – należących do Paolo Panerai, dyrektora generalnego Class Editori, większościowego udziałowca znane wydawnictwo Gambero Rosso i właściciel trzech innych znanych winnic: Rocca di Frassinello, Feudi del Pisciotto i Gura di Mare. Odmiana: 85% Sangioveto, 15% Malvasia Nera – 100% organiczne winogrona Kolor: rubinowy z odcieniami granatu Bukiet: dojrzałe wiśnie, czarne jagody, słodki tytoń i lukrecja, z nutą wanilii, skóry i cedru Smak: wyrafinowany jak bukiet bogaty i elegancki, z pełnym body, niezwykłą strukturą, jędrnymi, ale delikatnymi taninami; jak w przypadku wszystkich wspaniałych win poszczególne smaki są wyraźnie rozróżniane Kombinacje kulinarne: salami i pikantne mięsa, prosię, Boeuf Bourguignon, smakowe sery – zwłaszcza Pecorino toscano i Parmigiano Temperatura serwowania 20°CI Sodi di S. Niccolò to pierwsze włoskie wino w historii w Top 100 Wina Spectator. Stało się to w 1988 roku, a wino pochodziło z 1985 roku. P
Reviews
There are no reviews yet.