You must be logged in to post a review.
23,34 €
W magazynie
Szybka dostawa w dowolne miejsce w Europie
24 - 36 pcs | rabat do 5% |
36 - 72 buc | rabat do 10% |
Odmiana: 85% Sangiovese, 10% Alicante, 5% Ciliegiolo Kolor: jasnoczerwony z rubinowymi refleksami Bukiet: dominujący zapach wiśni, z nutami fiołków i małych czerwonych jagód, przeplatany delikatnymi korzennymi nutami Smak: bardzo przyjemny i świeży, z aromaty owoców, kory, ziemi i suchych przypraw; eleganckie body odzwierciedlające jego świeżość i trwałość, mocne i aksamitne taniny, długi finisz Kombinacje kulinarne: pasuje do zimnych przystawek lub dań mięsnych z sosem, duszonym lub grillowanym oraz z makaronem z sosem ragù Temperatura serwowania 16-18°C 92 James Suckling point : „Intensywny i bogaty charakter śliwkowo-owocowy, w towarzystwie suszonych owoców i dojrzałych wiśni. Aluzje kwiatowe. Średnie ciało, okrągła konsystencja, z pięknymi aromatami kory drzewnej, ziemi i wytrawnych przypraw. Pyszny finisz. Le Pupille wyprodukowało pierwsze Morellino di Scansano w 1985 roku. Od samego początku to super-toskańskie cuvée było aksamitne i owocowe i do dziś pozostaje flagowym winem Elisabetty Geppetti. Pochodzi z kilku niewielkich winnic położonych między Peretą a Magliano w Toskanii, na wysokości 50-250 m, o powierzchni od 1,5 do 14 ha: La Carla (Magliano w Toskanii), Maiano i Bozzino (Istia d’Ombrone), San Vittorio , Vignacci Alta, Vecchie Pupille. Winnice należą do winnicy Le Pupille. Wina pochodzą z rąk Elisabetty Geppetti, prawdziwej pionierki Maremmy, oraz zespołu doświadczonych enologów pod kierownictwem Christiana Le Sommera, który przez wiele lat był dyrektorem technicznym Chateau Latour, a do Le Puppile trafił w 1999 roku.
Reviews
There are no reviews yet.