You must be logged in to post a review.
22,62 €
W magazynie
Szybka dostawa w dowolne miejsce w Europie
24 - 36 pcs | rabat do 5% |
36 - 72 buc | rabat do 10% |
Od pierwszych win Apostolos Thymiopoulos był postrzegany jako wielka nadzieja greckiego wina. To już wielkie nazwisko. A jeśli spróbujesz jego win, zrozumiesz dlaczego. Jego ojciec sprzedawał winogrona produkowane na tej posiadłości, ale tak było, dopóki Apostolos nie ukończył studiów enologicznych na Uniwersytecie Ateńskim. Bo zaraz potem zaczął robić wina z rodzinnych winogron. Pierwsza winifikacja miała miejsce w 2003 roku. Apostolos zrobił tylko jedno wino: Earth & Sky (Earth & Sky). 95% tej produkcji trafiło na eksport !!! Obecnie na polu znajdującym się w Trilofos, na południu regionu Naoussa, uprawia się biodynamiczną uprawę winorośli na różnych typach gleb, w których znajdziemy łupki, czerwony marmur lub granit. Chociaż wielu sąsiadów posiada systemy nawadniające, Thymiopoulos nie stosuje tej metody. Ma to umożliwić gronam gromadzenie większej ilości tanin, nawet jeśli odmiana nie może narzekać na brak w nich związków fenolowych. Chroniona nazwa pochodzenia „Naoussa”. Plantacje biodynamiczne na dużych wysokościach w Fytii i „cieplejsze” plantacje na niższych wysokościach, w pobliżu Trilofos. Wiek winorośli: od 25 do 25 lat. Zrównoważone, biodynamiczne rolnictwo. Bukiet: złożone aromaty świeżych truskawek i jeżyn, pasty z oliwek, ziół, kawy i eleganckiego składnika roślinnego. Smak < : mocna kwasowość, pełne body, krągłe i długie, złożony finisz, dominuje kaszel truskawkowo-grzybowy. Potencjał dojrzewania: powyżej 15 lat Kombinacje kulinarne: doskonale komponuje się z jagnięciną, z organami, czerwonym mięsem, gulaszem, grillowanym stekiem, kiełbaskami, kogutem winnym, dojrzewającymi serami Gouda lub Cheddar. Nagrody : 2020 Robinson 17,5 + p
Reviews
There are no reviews yet.