You must be logged in to post a review.
53,51 €
W magazynie
Szybka dostawa w dowolne miejsce w Europie
24 - 36 pcs | rabat do 5% |
36 - 72 buc | rabat do 10% |
Założona w 1903 roku posiadłość Argyros znajduje się na wyspie Santorini, która słynie ze spiralnych winorośli i Whitechurches. W 1950 roku winnice Argyros odziedziczył syn założyciela. Yiannis Argyros, trzecie pokolenie, które przejęło firmę w 1974 roku, zaczęło wychodzić poza lokalny rynek. Dziś Mathew Argyros, czwarte pokolenie winiarzy w rodzinie, kontynuuje spuściznę swojego ojca, produkując legendarne wina z Asyrtiko i inne rodzime odmiany z Santorynu przy użyciu tradycyjnych technik. Winnice znajdują się w Episkopi i Pyrgos, doskonałe lokalizacje dla . Liczba winnic z czarną wołowiną wynosi od 30 do ponad 240. Estate Argyros prowadzi zrównoważoną uprawę winorośli, używając kompostowanego moszczu winogronowego jako nawozu i winnic zaoranych osłami. Winogrona użyte do Cuvee Monsignori pochodzą z najstarszych winnic na wyspie. Winnice Episkopi są uprawiane przez rodzinę Argyros od ponad 210 lat. Nazwa wina została zainspirowana „Mon Signor” lub „Mistrz” ze względu na wiek winorośli. Kolor: cytrynowy, jasnozielony. Bukiet: aromaty cytrusowe, z akcentem cytryny, grejpfruta, skórki pomarańczowej, następnie nuty brzoskwini i gruszki, a na końcu nuty mineralne i herbaty. Smak: wino złożone, zrównoważone o wysokiej kwasowości, mineralnym i długim finiszu. To jedno z win, które może ewoluować przez ponad dekadę. Stowarzyszenia kulinarne: tłuste ryby; ostrygi; Owoce morza; mięso ptaków; wieprzowina i jagnięcina. Bardzo dobrze komponuje się z serem, pomidorami. Temperatura serwowania 10-12 ° C. Nagrody: 2020 BIWCF Double Gold, 2020 Decanter -Platinum 97p, 2020 Top 50 GGW 2019 Gold Medal, Decanter World Wine Awards, 96 punktów 2018 Bets Whitein Show, Balkan International Wine Competition; Grand Trophy, Najlepsze Wino Konkursu, Międzynarodowy Konkurs Wina Bałkanów; Międzynarodowy Konkurs Wina w Salonikach, Wielkie Złoto.
Reviews
There are no reviews yet.