You must be logged in to post a review.
19,39 €
W magazynie
Szybka dostawa w dowolne miejsce w Europie
24 - 36 pcs | rabat do 5% |
36 - 72 buc | rabat do 10% |
Wino różowe Segarcea Crown Domain, Tamaioasa Roza Rosa Incense Rose Wine Wines Rumunia – Segarcea Crown Domain Międzynarodowe wyróżnienie: Vintage Awards 2011: Gold – Bordeaux, Francja 2012 International Wine Challenge Silver – USA, 2012 Los Angeles International Wine & amp ; Srebrny Konkurs Alkoholowy – Wielka Brytania, 2012 International Wine Challenge Srebrny – Francja 2012 Citadelles du Vin Srebrny – Francja 2012 Muscats du Monde Srebrny – Francja 2012 Srebrny Puchar Świata: – Hongkong, Chiny, 2012 China Wine Awards rocznik 2010: Złoto – Quebec, Kanada 2011 World Wine Selections from Canada Silver – USA, 2011 Wine Degust Competition, WSWA Silver Nova – Monaco, 2011 Women and World WinesRodzaj wina: czerwone, półsłodkieOdmiany: kadzidło różowe, synonim odmiany Muscat Rouge de Frontignan. Pochodzi z tej samej rodziny co Tamaioasa Rumun. Rocznik: 2011 Organizacja winnic: Posiadłość obejmuje 14 hektarów Tamaioasa Roza, z czego 1,5 ha jest pierwszą winnicą mającą ponad 100 lat. Metoda winifikacji: gdy osiągną etap dojrzewania 256 g cukru / 1 litr soku, a następnie pęczki oczyścić. Bogactwa aromatycznego dodaje skórka owoców, dlatego do jej ekstrakcji winogrona poddaje się procesowi maceracji przez 24 godziny w temperaturze od 8 do 10 ¼C. Kolor jest również wydobywany przez macerację. Następnie następuje lekkie tłoczenie, a otrzymany sok fermentuje przez 30 dni w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze, między 15 a 18 ¼C. W celu utrzymania poziomu cukru resztkowego fermentację zatrzymano przez filtrację. Uwagi degustacyjne: Grono uratowane przed wyginięciem, które w ciągu zaledwie kilku lat istnienia na rynku zostało docenione na arenie międzynarodowej, zdobywając złoty medal w 2012 r. w Bordeaux. Sukces jest tym bardziej znaczący, że jury tych konkursów preferuje wina wytrawne. Aromaty brzoskwini, białej moreli i czerwonych jagód tworzą delikatny, ale mocny bukiet. W smaku wyczuwalne są te same aromaty, a finisz przypomina płatki róż i konfitury. Zalecana temperatura podawania 8-10¼C.Alkohol: 12,5% Cukier resztkowy: 28 g/lPH: 3,3Kwasowość: 6,9 g/l Ê .
Reviews
There are no reviews yet.